Najciekawsze artykuły w temacie gotowanie
-
Jak obrać granata? Oto 5 praktycznych sposobów
Jak obierać granata? Jest na to wiele sposobów. Sprawdź, który sposób na obrania granata będzie dla ciebie najlepszy.
-
Parzenie białej kiełbasy krok po kroku. Przedstawiamy 3 najlepsze metody
Na czym polega parzenie białej kiełbasy? Dlaczego kiełbasę należy sparzyć? Zobaczcie, jak krok po kroku przygotować białą kiełbasę surową do jedzenia.
-
Co to jest blanszowanie warzyw i kiedy je wykonać? Wyjaśniamy
Co to jest blanszowanie warzyw? Wiele przepisów bazuje na zblanszowanych warzywach. Dowiedz się, jak można je zblanszować i sprawdź, po co to robić krok po kroku!
-
Od kiełbasy do Thermomixa - nieodłączne składniki polskiego grilla
Grillowanie w Polsce, choć nie jest tradycją sięgającą wieków, zyskało ogromną popularność w ciągu ostatnich kilku dekad. Początki grillowania w Polsce można wiązać z wpływami zachodnimi.
-
Ile gotować ziemniaki? Przedstawiamy praktyczny poradnik
Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez ziemniaków, dlatego warto wiedzieć, ile gotować ziemniaki by zachowały smak. Oto krótki poradnik gotowania ziemniaków.