Najciekawsze artykuły w temacie peklowanie mięsa
-
Staropolski przepis na peklowanie szynki i innych mięs
Staropolski przepis na peklowanie szynki to sposób na konserwowanie mięsa. Mięsa peklujemy na mokro lub na sucho. Przeczytaj, w czym oraz w jaki sposób peklujemy mięso.
-
Jaką sól peklującą wybrać i jak ją prawidłowo stosować? Radzimy
Sól peklująca to niezbędny element przy peklowaniu mięsa, na przykład szynki czy boczku przed planowanym wędzeniem. Sprawdź, jak wybrać peklosól i czym się kierować przy zakupie.
-
Przygotowanie i peklowanie mięsa do wędzenia krok po kroku
Peklowanie mięsa, w tym peklowanie szynki i peklowanie boczku to proces przygotowujący te produkty do wędzenia. Sprawdź, jak przebiega peklowanie na mokro oraz peklowanie na sucho.
-
Peklowanie próżniowe - sposoby, marynaty, porady, ciekawostki
Czym jest pakowanie próżniowe i czy jest lepsze od standardowego sposobu na peklowanie mięs? Poznaj różnice.
-
Mięsiwo po staropolsku w słoiku - przepisy, porady, ciekawostki
Sprawdź przepis na mięsiowo po staropolsku w słoiku. Dowiedz się, jak wykonać swojskie konserwy. Poznaj przepis na mięso przygotowane tradycyjnym sposobem