Przygotuj swoją knajpę na zimę!
Planujesz urozmaicić menu w swojej restauracji o kilka nowych pozycji sezonowych na zimę? Zastanawiasz się, na jakie dania będzie największy popyt? A może masz już kilka pomysłów na nie, ale szukasz inspiracji na serwowanie ich swoim klientom? Jeśli chociaż jedna z odpowiedzi na powyższe pytania brzmi „tak”, to zdecydowanie coś idealnego dla Twojej firmy!
Smaki zimy - co warto dodawać do swoich potraw?
Jeśli zastanawiasz się, czy warto modyfikować swoją ofertę i zmieniać co jakiś czas menu, to na pewno zainteresuje cię możliwość wprowadzenia oferty sezonowej obok stałej listy dań. Nie warto zmieniać swojego menu całkowicie, bo wielu stałych klientów wraca do tych samych lokali po sprawdzone, ulubione smaki. Oferty sezonowe, niezależnie od tego, czy stosujesz je w swoich lokalach regularnie, czy dopiero zastanawiasz się nad wprowadzeniem ich, są nie lada gratką dla klientów. Przełamują nudę, ale też stwarzają okazję do spróbowania zupełnie nowego zestawienia składników i przypraw, a także pozwalają kucharzom na testowanie zupełnie nowych przepisów i sprawdzenie reakcji klientów na nie. Możesz w ten sposób testować zmiany w menu i nowe smaki, które mogą się u nich sprawdzić na dłużej. Przykładowo, żurawina może świetnie sprawdzić się w trakcie mrozów, ale także jako regularny dodatek do potraw serwowanych przez cały rok. Witaminy i składniki odżywcze skrywane przez te niewielkie owoce przy okazji tworzą świetne uzupełnienie diety. Z kolei sery, takie jak oscypek czy pleśniowe, są idealne do połączenia ich z mięsem i przystawkami. Zima to także świetny czas na eksperymentowanie z dodawanymi do potraw orzechami i przyprawami, zarówno tymi korzennymi, jak i rozgrzewającymi. Poza żurawiną nie zapominaj także o magii pomarańczy, śliwek i jabłek z cynamonem, które sprawdzają się znakomicie nie tylko jako deser, ale także jako element dań wytrawnych. Pełne witamin, kojarzące się z zimowym wieczorem będą hitem w Twojej restauracji.
Idealne danie w idealnym wydaniu
Tak jak szata zdobi człowieka, tak samo odpowiedni sposób podania i naczynie wpływa pozytywnie na odbiór danej potrawy. W przypadku potraw zimowych to wyjątkowo trafne stwierdzenie - odpowiednio podana gorąca czekolada daje o wiele więcej radości niż podana w papierowym lub nieekologicznym, plastikowym kubku. Podobnie na odbiór wpływają kubki do grzańca przywodzące na myśl górskie chaty, serwujące oryginalną recepturę tego rozgrzewającego specyfiku. Odtwarzasz w ten sposób magiczną atmosferę, pobudzając dobre wspomnienia swoich klientów i pomagasz im się odprężyć, myśląc o wakacjach i czasie wolnym. Dzięki temu wrócą do Twojego lokalu ponownie, zrelaksować się, spróbować wybornego jedzenia, podanego z najwyższą dbałością o każdy, nawet najmniejszy detal. Twoja zastawa i naczynia, w których serwujesz potrawy, są wizytówką twojej restauracji i twojej kuchni - sięgaj tylko po najlepszą jakość i wytrzymałe materiały. Nie kupuj byle gdzie - zaopatrz się w profesjonalnej hurtowni gastronomicznej HorecaPolska.
artykuł sponsorowany