Najciekawsze artykuły w temacie wielkanoc
-
Jaką sól peklującą wybrać i jak ją prawidłowo stosować? Radzimy
Sól peklująca to niezbędny element przy peklowaniu mięsa, na przykład szynki czy boczku przed planowanym wędzeniem. Sprawdź, jak wybrać peklosól i czym się kierować przy zakupie.
-
Przygotowanie i peklowanie mięsa do wędzenia krok po kroku
Peklowanie mięsa, w tym peklowanie szynki i peklowanie boczku to proces przygotowujący te produkty do wędzenia. Sprawdź, jak przebiega peklowanie na mokro oraz peklowanie na sucho.
-
Sałatka wielkanocna z szynką konserwową krok po kroku
Sałatka wielkanocna z szynką konserwową to doskonała sałatka na święta wielkanocne, ale także na kolacje rodzinne. Sprawdź, jak wygląda przepis na to danie.
-
Jakie mięso na Wielkanoc wybrać? Oto 4 sprawdzone przepisy
Mięsa na Wielkanoc nie może zabraknąć! Warto przygotować chociaż kilka rodzajów na śniadanie, na stół i na obiad. Sprawdź nasze najlepsze przepisy!
-
Jajka faszerowane na Wielkanoc krok po kroku - wybraliśmy najlepsze
Jajka faszerowane na Wielkanoc to tradycyjna potrawa, której nie może zabraknąć na stole. Wypróbuj nasze propozycje przepisów na nadziewane jajka na święta!