Moda na zdrowe jedzenie

Prowadząc małą gastronomię nie możesz zapominać, jakie trendy panują obecnie w społeczeństwie. Opierają się one głównie o prowadzenie zdrowego trybu życia: uprawianie sportu, zażywanie suplementów, a przede wszystkim - zdrowe odżywianie.

Obecnie coraz więcej osób rezygnuje z potraw grillowanych, obawiając się ich zgubnego wpływu na zdrowie. Ma to związek między innymi z coraz częstszymi doniesieniami ze świata nauki o szkodliwym wpływie dymu i substancji smolistych z węgla drzewnego i spalonego tłuszczu na ludzki organizm. Osiadając na mięsie, mogą przyczynić się nawet do powstawania nowotworów. Podobna sytuacja ma miejsce, gdy nierównomierna temperatura i podsycany kapiącym tłuszczem ogień zwęglą potrawy na tradycyjnym grillu.

Moda na zdrowe jedzenie nie musi jednak oznaczać całkowitej rezygnacji z potraw grillowanych. Wystarczy zamiast tradycyjnego paleniska użyć nowoczesnego, wykorzystującego gaz do przygotowywania potraw.

Szukasz grilla do małej gastronomii? Wybierz nowoczesny model marki Koler

Dlaczego warto mieć grill w małej gastronomii?

Jeżeli posiadasz mały lokal gastronomiczny, a tuż przy nim znajduje się ogródek, zachęcający klientów do spożywania posiłków pod gołym niebem, grill doskonale się w nim sprawdzi. Zachęci on twoich gości nie tylko do przebywania na świeżym powietrzu, ale również do skorzystania z nowych dań, które im zaproponujesz. Rozszerzenie oferty o sezonowe dania z grilla na pewno sprawi, że przybędą do ciebie nowi klienci, szukający alternatywy względem najczęściej spożywanych dań.

Grill w małej gastronomii to nie tylko możliwość poszerzenia oferty i przyciągnięcia nowych gości, ale także doskonała okazja do zaoferowania im kolejnej atrakcji, przeznaczonej dla większych grup. Może zaczniesz organizować wieczorne garden party w swoim lokalu? Możliwość zarezerwowania twojego ogródka i wspólnego grillowania na pewno spodoba się wszystkim, którzy nie posiadają własnej działki, a chcieliby zakosztować letnich spotkań z przyjaciółmi na świeżym powietrzu.

Szukasz grilla do małej gastronomii? Wybierz nowoczesny model marki Koler

Zdecydowałeś, że kupujesz grill? Wybierz najlepszy!

Jeśli zdecydowałeś się już na kupno nowego, gazowego grilla do swojego lokalu gastronomicznego, pamiętaj, aby wybrać najlepszy. Tylko markowy sprzęt będzie bowiem w stanie zagwarantować ci pełną niezawodność i funkcjonalność, która przełoży się na twój sukces jako gospodarza.

Chcielibyśmy polecić ci grill gazowy Relish v4 marki Koler, który został stworzony z myślą o najbardziej wymagających klientach. Znajdziesz go pod adresem: https://koler.pl/grill-gazowy-koler/.

Jest to największy i najmocniejszy grill gazowy niemieckiego producenta, który został w całości wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Dzięki temu odznacza się niezawodnością i odpornością, tak niezbędną w twojej gastronomii, w której będzie często wykorzystywany.

Co więcej, grill Relish v4 posiada pięć palników i dużą przestrzeń roboczą, która pozwoli ci na przygotowanie wielu rodzajów mięs, kiełbas, ryb, owoców morza czy warzyw jednocześnie. W ten sposób będziesz mógł zaserwować swoim klientom wszystko, czego zapragną, w tym samym momencie i bez obawy o to, że jedno z dań będzie zbyt mało lub zbyt mocno wypieczone. O ich idealne przyrządzenie zadba bowiem czujnik i możliwość ścisłej kontroli temperatury.

Kolejnym atutem grill gazowego jest wyposażenie w dwa ruszty, jedną płytę żeliwną i możliwość dokupienia do niego innych akcesoriów, takich jak prasa do hamburgerów czy rożen. Dzięki nim jeszcze bardziej poszerzysz swoją ofertę dań z grilla, co na pewno zachwyci twoich klientów. Dlatego nie wahaj się, przejrzyj stronę producenta i wybierz zestaw, który najlepiej sprawdzi się w twojej małej gastronomii. Na pewno będziesz usatysfakcjonowany rezultatami.

artykuł sponsorowany

Czy ten artykuł był dla Ciebie pomocny?
Oceń
Dla 0,0% czytelników artykuł okazał się być pomocny